Poes Sparrow in afvoerpijp gekropen

Poes Sparrow in afvoerpijp gekropen

De brandweer is afgelopen vrijdagmiddag urenlang bezig geweest met het redden van een poes genaamd Sparrow uit een afvoerpijp. Dit alles speelde zich af aan de Theo Laseromsstraat in Rotterdam. Het beestje was weggejaagd en is daarna uit angst in een afvoerpijp gekropen.

Arme Sparrow kroop alleen net iets te ver en zat uiteindelijk vast in de nauwe pijp. De brandweer probeerde in eerste instantie het beestje te lokken. Maar na een half uur van alles geprobeerd te hebben is er maar besloten om de bestrating open te graven en de afvoerpijp open te snijden. De brandweer groef een kuil van ongeveer 2 meter diep en haalde een stuk afvoerpijp weg. Echter bleek Sparrow 2 meter verderop te zitten. Dit betekende dus dat er opnieuw een gat gegraven moest worden. Dit duurde ook weer enige tijd omdat er zich diverse kabels bevonden van onder andere elektra.

Na ongeveer 2 uur kwam er een eind in zicht. De brandweer haalde nog een stuk pijp weg en het beestje kwam rustig naar buiten. Sparrow was helemaal in de war wat er allemaal gaande was. Personeel van de dierenambulance heeft Sparrow even geobserveerd, en met het dier bleek er uiteindelijk niets aan de hand. Het baasje nam Sparrow mee naar huis om hem een lekker warm bad en eten en drinken te geven.
Het gat zal later gedicht worden door gemeentewerken die de pijp moeten afdichten. Een atente buurman zal de bestrating weer netjes terugleggen. Na 2,5 uur zat het werk er voor de brandweer in ieder geval op. Het baasje heeft de mannen van Kazerne Metaalhof nog vriendelijke bedankt.