Pizzeria zwaar beschadigd na brand Het Vlak Barendrecht (video)

Pizzeria zwaar beschadigd na brand Het Vlak Barendrecht (video)

Kort na half één vrijdag op zaterdagnacht werden de vrijwillige brandweerlieden van Barendrecht opgeroepen voor een brand in de pizzeria aan het Vlak. Ter plaatse was er al veel rookontwikkeling zichtbaar uit het pand. Bij het openen van de deur kwam de zwarte rook al snel naar buiten. De bewoners uit vijf bovengelegen woningen werden inmiddels al gewekt door omstanders. De bewoners, waaronder een aantal kinderen, werden opgevangen door de politie. De brandweer schaalde op naar middelbrand.

De brandweer betrad het pand aan de voor- en achterzijde. Aan de achterzijde trof men bij het openen van de deuren een ruimte aan met zwartgeblakerde elektrische scooters en fietsen. Het vuur was snel onder controle en na wat nablus-werkzaamheden kon het pand worden geventileerd. De rook was inmiddels ook in de naastgelegen winkels getrokken. Ook deze werden geventileerd. De pizzeria liep zware schade op als gevolg van de brand.

Team Brandonderzoek van de brandweer heeft ter plaatse onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand in de ruimte met elektrische scooters en fietsen. Een brandweerman is na zijn inzet, uit voorzorg, door ambulancepersoneel ter plaatse gecontroleerd. Het bleek gelukkig mee te vallen en hij mocht al snel weer bij zijn ploeg aansluiten. 

Stichting Salvage zal de getroffen ondernemers en bewoners ondersteunen bij de verdere schade afhandeling.