Pilot VRR met brambulance ingegaan

Pilot VRR met brambulance ingegaan

Vandaag, 16 juli start de VRR een bijzondere proef met een nieuw type voertuig. Men gaat in het gebied van Maassluis en Hoek van Holland drie maanden het hulpverleningsvoertuig inzetten dat zowel ambulancetaken als brandweertaken zal uitvoeren. De bemanning van het voertuig bestaat uit twee hulpverleners die beschikken over brandweer- en verpleegkundige vaardigheden

De proef is van start gegaan om te onderzoeken hoe de hulpverlening aan burgers kan worden versneld en verbeterd. De 'brambulance' kan geen gewonden vervoeren maar wel snel met specialistische apparatuur en hulp ter plaatse komen bij een incident.

De proef wordt gehouden tijdens de periode van het strandseizoen.Het voertuig krijgt als standplaats de brandweerpost Maassluis. Op echte stranddagen als het warmer is dan 25 graden, wordt het voertuig verplaatst naar de EHBO-post op het strand van Hoek van Holland. De VRR stelde vorig jaar voor het eerst deze ‘25+ regeling’ in. Toen werd daarbij gebruik gemaakt van een gewone ambulance. Als het nodig is, zullen altijd ook het 'gewone' brandweervoertuig of ambulance worden gealarmeerd en ter plaatse gaan.