Peter R. de Vries zwaargewond bij schietpartij Lange Leidsedwarsstraat Amsterdam

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een schietpartij op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij werd van dichtbij in zijn hoofd geschoten en is na reanimatie in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie heeft een groot plaats delict afgezet in het centrum van Amsterdam. De journalist was te gast geweest bij RTL Boulevard, dat in een studio op het Leidseplein wordt opgenomen, om de hoek van de straat waar de schietpartij plaatsvond. De Vries liep vermoedelijk naar zijn auto die in een garage op de Lange Leidsedwarsstraat geparkeerd stond. Ook daar is groot onderzoek verricht. Peter R. de Vries is naar het VU Medisch Centrum overgebracht, waar de bewakingseenheid (BE) van de politie zwaarbewapend de ingang van dat ziekenhuis bewaakt.

Op diverse plaatsen in Nederland, zoals op de rijksweg A4 en de A2 en ook in het centrum van Amsterdam werden in totaal drie verdachten aangehouden. Politiechef Frank Paauw geeft aan dat één van die verdachten ook daadwerkelijk aan het signalement voldoet. Burgemeester Femke Halsema van de gemeente Amsterdam laat weten dat De Vries op dit moment voor zijn leven vecht.

UUdpdy.jpg

T0mWim.jpg

HwEzqP.jpg

sncFsn.jpg

VU Medisch Centrum:

8LlBGN.jpg

kFKZ8A.jpg

Persconferentie op het hoofdbureau van de politie Amsterdam:

8fKE5i.jpg

5vRce8.jpg

kSSk91.jpg