Persoon onwel na vreemde lucht Erasmus MC Rotterdam

Persoon onwel na vreemde lucht Erasmus MC Rotterdam

De hulpdiensten werden zondagmiddag gealarmeerd voor een vreemde lucht op een afdeling in het Erasmus MC aan het Doctor Molewaterplein in Rotterdam. Ook zou er iemand onwel geworden. Die persoon is overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis. 

Volgens procedure moeten medewerkers laten weten dat zij in een ruimte aanwezig zijn. Bij het verlaten moeten zij dit dan ook melden. Toen dit niet gebeurde gingen er diverse alarmbellen af en moet er volgens de procedure van het ziekenhuis worden opgeschaald.  De hulpdiensten schaalde op naar "grote hulpverlening" omdat er dus niet duidelijk was of er nog meer mensen zich op die afdeling bevonden. Uit onderzoek van de brandweer bleek dit dus niet zo te zijn.  De brandweer heeft diverse metingen verricht. Volgens de veiligheidsregio zijn er geen gevaarlijke stof vrijgekomen. 

De persoon die eerder onwel leek te zijn is onderzocht, en maakt het naar omstandigheden goed. De persoon leek onwel geworden te zijn door de paniek die er ontstond bij het eerder genoemde alarm.