Persoon met voet vast in schroef speedboot Haringvlietdam Hellevoetsluis (video)

Persoon met voet vast in schroef speedboot Haringvlietdam Hellevoetsluis (video)

Vrijdagmiddag rond de klok van half zes werden diverse hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Haringvlietdam waarbij mogelijk iemand bekneld zou zitten. Ter plaatse bleek het te gaan om iemand die vast zat met zijn voet in een schroef van een speedboot. 

Er werd een flinke hulpverlening op gang gebracht om het slachtoffer te bevrijden. Naast de diverse brandweereenheden werden ook de traumahelikopter, KNRM en de reddingbrigade opgeroepen. Het heeft een geruime tijd geduurd eer het slachtoffer bevrijd kon worden. Na ruim een uur lukte het de duikers van de brandweer om de schroef te verwijderen waardoor de voet vrijkwam. Tussendoor werd zuurstof toegediend omdat de man water binnenkreeg.

Het slachtoffer is doormiddel van een korfbrancard uit het water gehaald en daarna de ambulance ingegaan. Na stabiel te zijn gemaakt door onder andere de trauma-arts en ambulancemedewerkers is het slachtoffer afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Het is niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Mogelijk wilde de man aan boord klimmen. Onderzoek zal dit duidelijk moeten maken.