Persconferentie: Langere lockdown, vooralsnog geen avondklok

De lockdown wordt met drie weken verlengd, dat bevestigde minister-president Mark Rutte vanavond tijdens een periodieke persconferentie over de huidige coronasituatie. Dat betekend dat hotels, scholen, dierentuinen en winkels gesloten blijven. 

"Onmacht, frustratie en ook modeloosheid", omschreef de premier het gevoel van veel Nederlanders. "Het wordt steeds moeilijker vol te houden en dat is ook begrijpelijk."

Voor middelbare en hogere scholen geldt daar waar wel les gegeven wordt, dat leerlingen alsnog anderhalve meter afstand van elkaar dienen te houden. Eerder hoefde dat alleen maar in de gangpaden.

Naast Lansingerland komt er ook een massatestlocatie in Rotterdam-Charlois. Daar zou oorspronkelijk ook het eerste grote bevolkingsonderzoek worden gehouden. Maar door een uitbraak van de Britse coronavariant in de gemeente Lansingerland is dat nu verplaatst.

Een avondklok is vanavond niet afgekondigd, wel heeft het kabinet het Out Break Managmentteam gevraagd met een advies te komen hoe zo’n avondklok precies zou moeten werken. 

Bse2l3.jpg

dkbHRI.jpg

64Vh6B.jpg