Patseractie van samenwerkende diensten op Binnenrotte Rotterdam

Patseractie van samenwerkende diensten op Binnenrotte Rotterdam

Samenwerkende diensten hebben donderdag een zogenaamde patsercontrole gehouden op de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam. Daarbij werden voertuigen onderschept door de politie en vervolgens aan een controle onderworpen. 

Er werd gekeken naar onverklaarbaar bezit, met name van automobilisten. Het voertuig werd nagetrokken in de systemen, bestuurders en inzittenden werden gefouilleerd maar ook werd de auto grondig doorzocht. Hierbij werd onder andere gezocht naar drugs, wapens, dure sieraden en contanten. In een van de gecontroleerde voertuigen werd een nepvuurwapen aangetroffen, het bezit hiervan is strafbaar. Ook werd in dat voertuig een bivakmuts gevonden.

De politie nam vier auto’s in beslag waaronder drie op verdenking van witwassen. Dat gebeurt als mensen niet kunnen aantonen hoe ze aan het geld komen voor zo’n dure auto. De belastingdienst legde beslag op vijf auto’s en een aantal mensen rekende hun fiscale schuld af. Het gaat dan om enkele duizenden euro’s. Ook de sociale dienst incasseerde direct een aantal vorderingen.

De politie hield een 31-jarige Rotterdammer aan omdat hij in het bezit was van verschillende soorten harddrugs waaronder XTC tabletten. Bij een onderzoek in zijn woning werden nog meer verpakkingen met XTC tabletten aangetroffen. Een 45-jarige Rotterdammer werd aangehouden met een plastic bakje met harddrugs. Bij een drietal andere personen vonden agenten kleine hoeveelheden hennep. Een 36-jarige Rotterdammer ging ook mee naar het bureau., In de kofferbak van zijn auto lag een namaak vuurwapen. Een 34-jarige man uit Litouwen had een wapenstok onder zijn autostoel liggen. Een 26-jarige Rotterdammer moest mee om nog 15 dagen openstaande gevangenisstraf uit te zitten.