Paniek om tros balonnen

Paniek om tros balonnen

Hulpdiensten hebben zaterdag enkele uren lang een deel van de rivier de Lek bij Nieuw-Lekkerland afgezocht naar een mogelijke drenkeling. Rond 20.30 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldcentrale de melding binnen van een mogelijke drenkeling in de Lek bij Nieuw-Lekkerland.

De melder sprak van een mogelijke deltavlieger die in de rivier terechtgekomen zou zijn. Uit nader onderzoek en nadere bevraging van getuigen ter plaatse werd het echter steeds onduidelijker of er überhaupt iemand of iets in het water terecht was gekomen en zo ja, of dat een deltavlieger betrof, een grote ballon, of iets anders.

Politie, brandweer, reddingsbrigade, GHOR en Rijkswaterstaat waren snel ter plaatse en schaalden op naar GRIP 1 waarbij de hulpdiensten het incident gecoördineerd bestreden. Zij vonden op het water geen drenkeling, geen zeil of iets wat daarop leek, maar wel een tros ballonnen. Het scheepvaartverkeer werd enkele uren stilgelegd. Na ruim twee uur grondig zoeken over een afstand van enkele honderden meters werd de zoektocht gestaakt. In de tussentijd waren bij de politie geen meldingen van een vermissing of een ongeval in de buurt van Nieuw-Lekkerland en de Lek binnengekomen.

Op 21 september zal Rijkswaterstaat bij daglicht de oevers aan weerszijden van de Lek opnieuw onderzoeken. Ook wordt dan besloten om eventuele andere zoekmiddelen in te zetten. Dit hangt onder meer af van het feit of er in de tussentijd wèl meldingen van vermissingen of ongevallen op of nabij de Lek zijn binnengekomen.