Paarden op hol ontaard in botsing

Paarden op hol ontaard in botsing

Op de Burgemeester de Zeeuwstraat vond vrijdagavond een verkeersongeval plaats, waarbij een auto en een paardenrijtuig met elkaar in botsing kwamen. Om even voor 19.30 uur reed een personenauto op de Burg. de Zeeuwstraat richting Populierenlaan en zag een paardenrijtuig tegemoet komen.

Bij de kruising met de Lagendijk zag de 47-jarige bestuurder van het rijtuig uit Ridderkerk dat de voorste koppeling met de paarden was losgeraakt van de houten stang die beide paarden scheidt. Hierdoor kwam de voorzijde van het rijtuig tegen de achterbenen van de paarden. Daarop sloegen ze op hol en sprongen in galop. De paarden kwamen op de linker weghelft. Een van de paarden botste tegen de auto. Door de gebroken voorruit kreeg de 21-jarige bestuurster glassplinters in haar arm.
Als gevolg van de snelheid van de galop van de paarden en de klap heeft het rijtuig vermoedelijk een zwaai gemaakt van 180 graden en is terecht gekomen in de bossages.

De menner en zijn dochter werden van het rijtuig geslingerd en liepen lichte verwondingen op. De paarden raakten los en zijn op eigen kracht en initiatief naar hun stal gerend op de Lagendijk. Het paard 'Sjoerd' is door een veearts behandeld aan wonden op zijn voorbenen.