Overvallers gepakt na overval in Belgie

Overvallers gepakt na overval in Belgie

De politie heeft woensdagmiddag op de A16 ter hoogte van Dordrecht twee vermoedelijke overvallers aangehouden. De twee worden er van verdacht in het Belgische grensplaatje Meer een tankstation te hebben overvallen. Op de terugweg kon de politie ze klemrijden.

Omstreeks 10.00 uur werd in het Belgische Meer een overval op een tankstation gepleegd. Bij de overval werd door de dader gebruik gemaakt van een mes. De daders gingen er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor in hun auto. Omdat Meer vlak bij de Nederlandse grens ligt werd ook de Nederlandse politie op de hoogte gebracht.

Agenten van de Landelijke Eenheid kregen ongeveer 20 minuten na de overval het voertuig in beeld op de A16. Nadat verschillende politievoertuigen aangesloten waren werd ervoor gekozen om het voertuig klem te rijden. De twee Nederlandse uit Rotterdam afkomstige verdachten werden direct aangehouden en voor verhoor vast. De mannen zullen binnenkort worden overgedragen aan België. Mogelijk hebben de mannen in Rotterdam ook nog getankt zonder te betalen.