Overvaller herkend op straat en direct gearresteerd in Rotterdam-Pendrecht

Overvaller herkend op straat en direct gearresteerd in Rotterdam-Pendrecht

Een 22-jarige Rotterdammer kan zichzelf wel voor z’n kop slaan. Hij werd herkend door een agent nadat hij zijn auto hinderlijk had geparkeerd in Rotterdam-Pendrecht. Met deze aanhouding denkt het Regionale Overvallen Team (ROT) een gewelddadige overval te hebben opgelost. Al eerder werden drie arrestaties verricht.

De Rotterdammer stond al enige tijd gesignaleerd als verdachte voor de woningoverval aan de Stellendamhof. De agent herkende hem maandag 29 augustus toen hij de Rotterdammer aansprak voor het hinderlijk parkeren. Hij kon direct instappen voor een rit naar het politiebureau.

Overvaller
Bij de overval op zaterdag 26 december 2015 werd de 34-jarige bewoner van de woning aan de Stellendamhof in Rotterdam bedreigd, geslagen en vastgebonden. De bewoner had eerder via een datingsite contact gelegd met een vrouw. Deze vrouw was ook in de woning aanwezig ten tijde van de overval. Zij liep al bellend rond toen het slachtoffer plotseling de deur open hoorde gaan. Enkele mannen stormden naar binnen en bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen, sloegen hem en bonden hem vast. De mannen doorzochten de woning en gingen er met verschillende bezittingen van het slachtoffer vandoor, waaronder een pinpas en de autosleutels en auto van de man. Ook de vrouw was plotseling verdwenen.

Identiteit
De politie heeft haar identiteit echter snel kunnen achterhalen. Zij werd in januari in haar woning in Den Haag aangehouden. In juli en augustus werden nog twee arrestaties verricht/verdachten aangehouden. De zaak zal waarschijnlijk eind november door de rechtbank behandeld worden. Alle verdachten zitten op dit moment vast.