Overlastactie succesvol in Spijkenisse

Overlastactie succesvol in Spijkenisse

Op verzoek van buurtbewoners hielden agenten in Spijkenisse, Bernisse en Zuidland vrijdagavond en in de vroege zaterdagochtend een actie gericht tegen overlast: het resulteerde in zes aanhoudingen en zo’n dertig bekeuringen. Bij station Heemraadlaan kregen twee personen een bekeuring voor blowen en eentje voor het drinken van alcohol. Bij ’t Plateau kreeg één persoon een bekeuring voor het op straat gooien van afval en een ander voor het plassen tegen de gevel van een woning.

Op de Mintdonk reed iemand zonder rijbewijs op een brommer. Op de Gorsstraat werd een dronken automobilist aan de kant gezet. Hij veel op omdat hij met stadslichten in het donker reed. Zijn jonge dochter zat zonder gordel naast hem op de bijrijderstoel. Op de Voorstraat werd een dronken scooterrijder aan de kant gezet.

Aan de Oostkade beledigde een man die de actie kennelijk niet waardeerde agenten en hij werd aangehouden. Een andere man die daar liep had nog een boete van 137 euro te betalen en dat deed hij vervolgens op een politiebureau. Een ander bij metrostation Centrum gecontroleerde man had nog 237 euro open staan.

Op de Voorstraat verstoorden twee mannen door luidruchtig gedrag de nachtrust van omwonenden en kregen er een bekeuring voor. Eentje had 11 XTC-pillen op zak en werd vervolgens ook aangehouden.

Verder werden diverse verkeersovertredingen geverbaliseerd. Ook de Riekvoorde, Zuidakker, Lenteakker, Marrewijkpad, Tijmdonk, Zwanenhoek, Hongerlandsedijk (het speelveldje) werden een aantal keer bezocht. Overlast werd er niet geconstateerd. Nabij de bibliotheek in Heenvliet en rondom het winkelcentrum in Zuidland werd ook niks strafbaars waargenomen.