Ouder echtpaar thuis overvallen in Rhoon

Ouder echtpaar thuis overvallen in Rhoon

 Een echtpaar van 72 en 76 is donderdagochtend in Rhoon slachtoffer geworden van een woningoverval. Later die nacht zijn twee jonge verdachten aangehouden waarvan de mogelijke betrokkenheid bij de overval wordt onderzocht. 

Omstreeks 02.45 uur kreeg het echtpaar aan de Achterdijk de schrik van hun leven toen vier overvallers de woning bleken te zijn binnengedrongen. Er ontstond een worsteling met de mannelijke bewoner waarna de overvallers met twee of drie scooters op de vlucht sloegen. De mannelijke bewoner raakte aan zijn hoofd gewond en werd behandeld door ambulancepersoneel.

Onderzoek in de omgeving
Agenten begonnen een groot onderzoek in de omgeving. Belangrijke uitgaanswegen werden in de gaten gehouden en Rhoon werd uitgekamd. Geholpen door getuigen die, niet wetende van de overval, de scooterrijders er verdacht genoeg vonden uitzien om de politie te bellen. Ook de politieheli kwam ter plaatse.

Rond 04.30 uur wordt in een veld een jongen aangetroffen die zich daar en daarvoor in een aangrenzende sloot had verstopt. Bij zijn aanhouding loopt de jongen een beet van een politiehond op. Op de Saffierlaan wordt rond 05.15 uur nog een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een jongen van 14 uit Hoogvliet en eentje van 15 uit Poortugaal. De politie staat aan het begin van het onderzoek en hun betrokkenheid bij de woningoverval wordt bekeken.