Opsporing Verzocht besteed aandacht aan schietpartij Dumasstraat

Opsporing Verzocht besteed aandacht aan schietpartij Dumasstraat

Dinsdag 24 februari zal Opsporing Verzocht aandacht besteden aan de schietpartij die plaatsvond op 4 februari aan de Dumasstraat in Rotterdam.

In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 februari 2015 vond rond middernacht een schietincident plaats op de Dumasstraat in Rotterdam-Lombardijen. De 24-jarige Rotterdammer Ruvien Luis Martina werd daarna zwaargewond aangetroffen in de voortuin van een woning aan de De Mussetstraat. Hij overleed later in het ziekenhuis. Een team van 20 rechercheurs onderzoekt dit misdrijf.

Enkele minuten vóór middernacht belden buurtbewoners dat ze schoten hoorden. Agenten die ter plaatse kwamen, troffen kort daarna in De Mussetstraat een zwaargewonde man aan. Deze 24-jarige Rotterdammer bleek levensgevaarlijk gewond en overleed kort na aankomst in het ziekenhuis. Het schietincident blijkt zich te hebben afgespeeld in de Dumasstraat.

Niet lang na het incident werd een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden en geen verdachte meer.

Het onderzoeksteam maakt goede vorderingen en heeft inmiddels een verdachte op het oog, maar het team heeft nog vragen over een auto die vlak na het schieten is gezien.

Uit het buurtonderzoek is naar voren gekomen dat vlak na het schietincident een rode Seat Leon vanaf de Guido Gezelleweg is weggereden in de richting van de Van de Woestijnestraat. Deze auto is op 5 februari om 15.00 uur teruggevonden in de Bruinissestraat in Rotterdam. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de inzittende(n) van deze auto bij het misdrijf.

Op donderdag 12 februari is in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond aandacht aan deze zaak besteed. 

Opsporing Verzocht

Op dinsdag 24 februari zal in Opsporing Verzocht aandacht aan dit misdrijf worden besteed. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden om 20.30 uur op NPO1. De herhaling is op woensdag 25 februari om 11.40 uur op NPO2.

Vragen

  • Was u 3 op 4 februari rond middernacht in de omgeving van de Dumasstraat en bent u getuige geweest van het
  • schietincident?
  • Heeft u rond middernacht opvallende personen/voertuigen gezien in de omgeving van de Dumasstraat?
  • Heeft u gezien wie er in de rode Seat Leon zat(en) die wegreed bij de plaats delict?
  • Heeft u gezien wanneer en door wie de rode Seat Leon geparkeerd werd in de Bruinissestraat in Rotterdam?
  • Heeft u informatie over het mogelijke motief van het schietincident?

Alle informatie die kan helpen dit misdrijf op te lossen is welkom. Neemt u alstublieft contact op met het rechercheteam Dumas via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Team Criminele Inlichtingen kunt u bereiken op nummer 06-49015487.