Oproep aan doorrijder Koninginneweg Rotterdam

Oproep aan doorrijder Koninginneweg Rotterdam

Dit is een bericht voor de automobilist van het zware auto-ongeluk van maandag op dinsdagnacht om 1 uur kruising Koninginneweg, Oud-IJsselmonde. Bovendien om het bericht op Facebook te delen door allen die meeleven met het gezin die dit is overkomen. Automobilist(e), ga je melden bij de politie. Dat is mijn zeer dringende verzoek. Je kunt jezelf nooit, maar dan ook nooit meer in de spiegel aankijken, niet rustig slapen, niet rustig wat dan ook doen in je leven wat je wilt doen als je jezelf niet gemeld hebt bij de politie. Zo gewetenloos kun je toch niet zijn, dat kan ik me niet voorstellen.

Waarom ik dit bericht op FB zet is omdat ik het meisje, wat zwaargewond in het ziekenhuis ligt, ken, zelfs heel goed ken. Zoals ik haar moeder, stiefvader, broer en opa heel goed ken. 
Jij denkt dat jouw leven "gewoon" doorgaat. Dat gaat niet gebeuren. Nooit. Zolang je je niet meldt en "schoon schip" maakt met je geweten. Nogmaals, zo gewetenloos kun je niet zijn. Haar naam begint overigens met een "J". Weet je ook niet, vermoed ik.Het meisje is 17, in de bloei van haar leven. Een meisje wat haar toekomst voor zich had. Een meisje, mooi en lief, 17 jaar, wat zo laat terug kwam van haar werk. Een meisje die iedere dag uitkeek om naar haar paard te gaan, Een meisje die altijd lolletjes maakte met haar stiefvader, die lachte en er vol voor ging om overal het beste van te maken. Een zeer hechte band met haar moeder en broer, en opa die dit bijna niet kunnen verwerken en alleen maar hoopt dat de automobilist opheldering wil geven bij de politie. Wellicht had je een passagier bij je. Dan is mijn oproep ook aan hem/haar. Je/jullie (want er moeten er veel meer zijn in jouw omgeving - o.a. je naaste familie - die van dit ongeluk af weten, je auto moet dusdanig beschadigd zijn - garages: wees alert) dat niemand daar omheen kan) moeten toch het besef hebben dat zoon/dochter of wie dan ook zich moet gaan melden.

Ze "leeft"; bewust tussen haakjes want het enige wat er nu gebeurt is dat haar hart klopt. That's it!! Maar ze leeft. Dat is iets wat jij niet, tot dit bericht, hebt geweten. Maak het dus niet erger voor je dan het al is en meld je. Dit doe ik voor de moeder, stiefvader, broer en opa, de onverdraaglijke pijn en verdriet die nu heerst. Wees alles voor want ik kan je bij deze zeggen: dit hele lieve meisje van 17 jaar komt een keer bij. Het kan duren, maar ze komt bij. En dan kan zij precies vertellen wat er is gebeurd, hoe de auto eruit zag en zelfs een beschrijving van wie achter het stuur zat. Maak het dus niet erger voor je dan het al is en meld je. Mijn oproep geldt ook voor jouw vrienden en familie om je te dwingen je te melden bij de politie. Want zij MOETEN het weten, het kan niet anders. Je auto moet dusdanig beschadigd zijn. En als dat zo is, zijn zij net zo "schuldig" aan het feit dat jij je niet meldt. Nogmaals, zo gewetenloos kun je niet zijn - en ook je familie en vrienden niet - dat je zwijgt en je niet meldt. Als je enig gevoel in je hebt, en daar ga ik van uit, meld je. Alsjeblieft. Want je onthoudt niet alleen jezelf een resterend leuk leven (je slaapt anders nooit meer rustig), ook je familie. Maar bovenal, in de allereerste plaats, de familie van het meisje wie aangereden is. Misschien helpt dit om je gevoel op te wekken en je verstand je gebruiken je te melden. Laat je geweten spreken en meld je. Dan kan er nog respect voor je opgebracht worden. Dan komt het moment dat je weer in de spiegel kunt kijken, en wellicht enige trots dat je je verantwoordelijkheden niet bent ontlopen maar ze pakt. Met alle consequenties.