Opnieuw woning bestookt met explosief Nieuwe Damlaan Schiedam (video)

Een woning van een galerijflat aan de Nieuwe Damlaan in Schiedam is zwaarbeschadigd geraakt na een explosie. Op de galerij liggen de draad en accu waarmee het explosief tot ontploffing gebracht is. De Forensische Opsporing van de politie en het Team Explosieven Veiligheid verrichten onderzoek en hebben diverse sporen veiliggesteld. Eerder werden al diverse woningen in de regio Rotterdam bestookt met explosieven.

Rond 3:30 uur werden hulpdiensten waaronder politie en brandweer gealarmeerd. Ter plaatse troffen de eerste hulpdiensten een ravage aan waarna de specialisten van de FO en TEV gealarmeerd werden. De woning waarvoor of waartegen het explosief tot ontploffing gebracht werd raakte zwaarbeschadigd. Naast gesneuvelde ruiten is de deurpost vernield. De galerij ligt bezaaid met puin. Ook van naast- en bovengelegen woningen zijn ramen gesneuveld. Meerdere bewoners kwamen na de explosie op straat te staan. Zij mogen terugkeren zodra het onderzoek is afgerond.

Op diverse plaatsen in de regio Rotterdam-Rijnmond en ook landelijk zijn de afgelopen maanden met enige regelmaat soortgelijke incidenten voorgekomen. Zo werd op 25 juli een woning beschoten en werd een handgranaat tot ontploffing gebracht voor een woning in Barendrecht. Op 20 juli werd op Rotterdam-Zuid een explosief veiliggesteld dat in de brievenbus van een woning lag. Een explosie kon worden voorkomen. Een dag daarvoor was sprake van een flinke ravage bij een portiek in Rotterdam-Kralingen nadat een explosief tot ontploffing kwam. Op 30 juni liep eveneens een galerijwoning in Rotterdam-Delfshaven schade op na een explosie.

In het onderzoek naar de explosie is nabij de flat een man aangehouden. Zijn rol wordt onderzocht.

o72Hwj.jpg

5liPKh.jpg

N5ttng.jpg

M0Db8V.jpg

gVeTET.jpg

v2f3qf.jpg

7hzhCD.jpg

ye19Ne.jpg

0g6AYE.jpg

TBBkjJ.jpg

Ao8UeA.jpg