Opnieuw verdachte aangehouden in onderzoek schietpartij Essenburgstraat Rotterdam

Opnieuw verdachte aangehouden in onderzoek schietpartij Essenburgstraat Rotterdam

In het onderzoek na de schietpartij in de nacht van 26 op 27 juni 2015, hield de politie vrijdag 5 februari jongsleden een 37-jarige man aan in Bosnië. Hij wordt verdacht van het medeplegen van moord/doodslag dan wel poging daartoe. Bij de schietpartij kwam een 27-jarige Rotterdammer om het leven. 

De schietpartij was vlakbij de kruising van de Essenburgstraat met de Buitenhofstraat. Hulpverleners waren snel ter plaatse, maar hun ingrijpen mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een rechercheteam van 20 mensen startte meteen een onderzoek. In het onderzoek zijn meerdere verdachten betrokken. Een 41-jarige man zit nog vast, hij werd kort na het incident in een ziekenhuis aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de dodelijke schoten te hebben gelost. 

Een tweede verdachte, een 36-jarige Rotterdammer, is ook in hetzelfde ziekenhuis aangehouden maar hij werd later op vrije voeten gesteld. In december 2015 werd ook een 24-jarige man aangehouden, hij werd later door de rechtbank op vrije voeten is gesteld en inmiddels 5 februari 2016 zelf slachtoffer van een misdrijf geworden. 

De 37-jarige verdachte stond internationaal gesignaleerd en kon zo worden aangehouden. De politie is nog op zoek naar de 44-jarige Sahin Sezer. Hij staat sinds januari op de Nationale Opsporingslijst en wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.