Opnieuw verdachte aangehouden in onderzoek liquidatie Hamdi Bilir

Opnieuw verdachte aangehouden in onderzoek liquidatie Hamdi Bilir

In het onderzoek naar de moord op Hamdi Bilir is op 17 maart een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 33-jarige Rotterdammer die in zijn woonplaats werd aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in september in Rotterdam op de Mathenesserweg. De 29-jarige Amsterdammer Hamdi Bilir kwam daarbij om het leven. 

Op 13 januari werden al een 28-jarige man uit Sliedrecht en een 36-jarige jarige man uit Rotterdam aangehouden. Zij worden ervan verdacht bij de schietpartij betrokken te zijn geweest. Zij zijn op vrije voeten gesteld, maar zijn nog wel verdachte. Hamdi Bilir werd op 23 september 2014 rond 17.50 uur in een restaurant aan de Mathenesserweg beschoten toen hij daar met vrienden aan het eten was. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer werd door meerdere kogels geraakt en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

Sindsdien werkt een grootschalig rechercheteam onafgebroken aan de oplossing van dit misdrijf. Op dinsdag 17 februari gaven politie en justitie de namen en foto’s vrij van een 20-jarige en 33-jarige man, beiden uit Rotterdam. Ook zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident. De namen en foto’s van deze verdachten zijn geplaatst op de Nationale Opsporingslijst. Deze verdachten zijn tot op heden niet aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.