Opnieuw schoten gelost tijdens Zomercarnaval op Coolsingel, drie gewonden (video)

Iets voor 21.30 uur zijn er meerdere schoten gelost op de Coolsingel in Rotterdam tijdens het Zomercarnaval. Drie mensen zijn gewond geraakt door het schietincident.

Op het moment dat de schoten werden gelost door de verdachte, stond de Coolsingel vol met feestvierende mensen. Meerdere ambulances en diversen politie-eenheden kwamen snel ter plaatse voor het incident. 

Meerdere slachtoffers van de schietpartij zijn met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De politie laat weten zelf ook meerdere schoten gelost te hebben. Op dit moment is nog onbekend of de politie de verdachte al heeft aangehouden. Op de Coolsingel is een groot plaats delict gemaakt, de politie is hier druk bezig met het onderzoek.

Eerder op de dag werd er ook al een schot gelost op de Coolsingel. Bij het eerste incident vielen er geen gewonden. Lees hier meer over de eerste schietpartij

Het progamma van het Zomercarnaval is tijdelijk stilgelegd.

Later is bekend geworden dat de politie een man met een vuurwapen op een andere persoon zag schieten. Hierop heeft de politie gereageerd door meerdere keren op de schutter te schieten. Beide personen zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een vrouw die bij het schietincident stond en probeerde weg te rennen kwam ten val en raakte hierbij gewond.

De locatie van het schietincident is gedurende de avond en nacht langere tijd afgezet geweest voor sporenonderzoek. Dit onderzoek wordt gedaan door de Rijksrecherche, wat gebruikelijk is zodra de politie gericht op iemand schiet. De lokale politieke partijen reageerden na de geweldsincidenten en hebben vraagtekens op een vervolg voor het evenement volgend jaar.

Het bleef nog langere tijd onrustig in de stad, korte tijd later volgde een steekpartij in de Witte de Withstraat.

Jefim2.jpg

tXupt0.JPG

SpNmfp.JPG

gbiBwk.JPG

ECERd4.JPG

pdodCJ.jpg

EqnRQE.JPG

p1vxAu.jpg

7HfMpc.JPG