Opnieuw arrestatie in onderzoek naar vechtpartij tussen motorclubs

Opnieuw arrestatie in onderzoek naar vechtpartij tussen motorclubs

Voor de massale en zeer gewelddadige vechtpartij in en bij een hotel aan de Energieweg, tussen leden van de motorbendes Mongols en Hells Angels, is dinsdag 19 april opnieuw een aanhouding verricht.

Intimidatie
De arrestatie is het resultaat van het onderzoek dat de politie heeft ingesteld om alle betrokken OMG leden te identificeren. Dit leidde de afgelopen dagen naar de identiteit van een 46-jarige Ridderkerker. Hij is dinsdag aangehouden en wordt verdacht van (poging) zware mishandeling en openlijke geweldpleging. De aanpak van Outlaw Motor Gangs (OMG's) heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en het Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie.

Bij de vechtpartij van donderdagavond 7 april bleken ook leden van OMG’s betrokken te zijn. Er raakten bij de vechtpartij overigens geen gasten of personeelsleden van het hotel gewond. In totaal werden diezelfde avond 23 mannen gearresteerd. Bij doorzoekingen een dag later werden op 19 locaties diverse (vuur)wapens, munitie, drugs en (vals) geld in beslag genomen. Sinds de aanhouding zitten twee mannen vast op verdenking van verboden wapenbezit. Dinsdag 19 april besloot de raadkamer van de rechtbank dat deze 37-jarige en 43-jarige man in ieder geval nog 90 dagen vast blijven zitten.

Videobeelden
Het onderzoeksteam gaat door en sluit meer aanhoudingen niet uit. En hoewel al met veel getuigen is gesproken, blijft informatie die nog niet gedeeld is met de politie welkom. Dat geldt ook voor beelden van de vechtpartij. Mensen die over foto’s of videobeelden van het incident beschikken wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844 of gebruik te maken van het online meldformulier. Anoniem melden kan via 0800-7000 of online via Meld Misdaad Anoniem.