Opnieuw aanslag met explosief in zelfde straat, tweede nacht op rij Crooswijkseweg Rotterdam (video)

Bij een portiek op de Crooswijkseweg in Rotterdam heeft opnieuw een aanslag met een explosief plaatsgevonden. Gisterennacht werd op zo'n 400 meter verderop in de straat eveneens een portiek opgeblazen.

Opnieuw is de schade groot. Meerdere ruiten, deuren, het plafond en een tegenovergelegen auto raakten beschadigd. Ook is een ruit van een bovenliggende woning gesprongen. Om de hoek van de locatie van het incident werd een jerrycan met vloeistof aangetroffen. De inhoud hiervan wordt onderzocht. Net zoals de afgelopen twee explosies lag ook hier een witte ontstekingsdraad op straat.

De explosie is de derde in twee dagen, en de tweede die plaatsvond in de nacht van maandag op dinsdag. Eerder die nacht vond op de Van Speykstraat in Rotterdam een explosie plaats. De harde klap van de explosie op de Crooswijkseweg was daar te horen.

De forensische opsporing en het team explosieven veiligheid zijn direct na hun onderzoek op de Van Speykstraat doorgereden om sporen veilig te stellen op de Crooswijkseweg.

CIqiYa.jpg

hhrLMT.jpg

9sK0ko.jpg

v3aO0j.jpg

gyIOcI.jpg

RmvIUl.jpg

BkcUpt.jpg

8pTASM.jpg

GHsRSc.jpg

9vCgw3.jpg