Open dag brandweer Hoogvliet

Open dag brandweer Hoogvliet

Zaterdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur konden groot en klein zich uitleven op de open dag van de brandweer Hoogvliet. Op het parkeerterrein aan de Kouwenaardseweg stond naast diverse brandweervoertuigen ook de politie en het SIGMA=team met een grote tent. Kinderen konden zich vermaken met diversen aspecten van het het brandweervak. Ze konden onder andere zelf brandjes blussen, een ritje met de brandweerwagen maken of het hogerop zoeken met de hoogwerker.

Bij de SIGMA-tent werd van alles uitgelegd over voornamelijk het gebruik van diverse spullen die gebruikt worden door het team. De politie was met een politiebus aanwezig, jong en oud konden zo eens beleven hoe het is om in de politiebus te zitten, ook konden ze het zware kogelwerende vest passen en voelen hoe het is om de handboeien om te krijgen. 

 Over de gehele dag werden er diversen demonstraties gegeven, zo werd het Cobra-systeem gedemonstreerd en ook werd er een aanrijding met letsel en beknelling gedemonstreerd, waarbij de diversen disciplines samenwerkten.