Onwel na openen container uit China

Onwel na openen container uit China

Bij een glashandel aan de Transportweg zijn vrijdagmiddag twee mensen onwel geraakt. Zij raakten buiten bewustzijn nadat ze een container met glas uit China hadden geopend.

Uit deze container kwam een gas vrij dat ongedierte moet doden. De slachtoffers zijn naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht, aldus een politiewoordvoerster.

De twee 38-jarige mannen uit Sliedrecht en Raamsdonkveer zijn ernstig gewond. Drie andere medewerkers moesten uit voorzorg ter observatie naar een ziekenhuis in Dordrecht. Zij waren in de buurt van de container.

Korte tijd later bleek dat het ambulancepersoneel en het team van de traumahelikopter ook waren blootgesteld aan het gas methylbromide. Zij hadden last van lichte irritatie aan ogen en luchtwegen.

De politie heeft een tweede container met ook een glasvoorraad uit China in de haven van Rotterdam achterhaald. Deze is uit voorzorg veiliggesteld. De andere, die stond op het terrein aan de Transportweg, werd voor onderzoek in beslag genomen.

Diverse metingen wezen uit dat al het gas was vervlogen. Vermoedelijk was de stof achtergebleven door het niet correct ontgassen van de container in de haven van Rotterdam. De arbeidsinspectie en politie hebben een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van dit incident.