Ontuchtpleger (16) gearresteerd

Ontuchtpleger (16) gearresteerd

De jongen die maandag is opgepakt in een omvangrijke zedenzaak, werd al langere tijd in de gaten gehouden door hulpverleners. Volgens de gemeente Schiedam is de 16-jarige verdachte, woonachtig op het Cornelia van Zantenplein, een bron van zorg en aandacht.

Omwonenden zeggen dat de verdachte een zwakbegaafde jongen is. Ook zou hij vaker voor problemen hebben gezorgd. Het is vooralsnog niet bekend om hoeveel slachtoffers het precies gaat. In Schiedam wordt vanavond een besloten bijeenkomst gehouden in een wijkcentrum voor bewoners in de wijk Groenoord.

Gisteren was het lang onrustig in de wijk nadat omwonenden verhaal gingen halen bij de familie van de verdachte. De politie is tot laat in de avond bij de woning aanwezig geweest. In overleg met de familie heeft de gemeente besloten dat verhuizen de beste optie is. De twee ouders en het jongere broertje zijn nu niet meer in het huis aanwezig.
Burgemeester Verver van Schiedam is eerder teruggekomen van haar vakantie. Ze heeft zich bij laten praten over de situatie. Mogelijk geeft de gemeente vanavond meer tekst en uitleg aan de buurtbewoners.

Buurtbewoners boos na zedenzaak Schiedam
Enkele tientallen bewoners van de Schiedamse wijk Groenoord zijn woensdagavond bijeen geweest in wijkcentrum de Blauwe Brug. Ze hebben daar hun boosheid geuit over de zedenzaak rond een 16-jarige jongen uit de wijk.

Hij wordt verdacht van het plegen van schennis en ontuchtige handelingen met jonge kinderen. Buurtbewoners zeggen dat er zeker 12 slachtoffers zijn. Ze vinden dat de gemeente hen onvoldoende informeert over de zaak.

De politie heeft nog geen officiële aangiften binnen. Wel hebben al enkele ouders een afspraak gemaakt voor een voorbereidend gesprek met de Schiedamse politie.

2e bijeenkomst 16 September op politiebureau

Woensdagavond 16 September word er op het bureau van politie in Schiedam een tweede bijeenkomst gehouden, in navolging van de bijeenkomst in de Blauwe Brug. Betrokkenen worden persoonlijk door de politie benaderd. Daar zullen onder andere een advocaat en psycholoog bij aanwezig zijn. Besproken worden de effecten die mogelijke invloed hebben op de slachtoffertjes en ouders/familie. Voorgelegd zal worden een te volgen procedure en aangifte tegen de pleger.