Ontruimingen na brand in woning

Ontruimingen na brand in woning

Bij een brand in een appartement op de tweede verdieping aan de Londenstraat zijn vanochtend vroeg twee bewoners gewond geraakt. Bewoners van elf omliggende appartementen in het complex moesten uit voorzorg tijdelijk hun woning verlaten.

Rond half vier werden omwonenden wakker van een brandlucht. Hierop hebben zij de hulpdiensten gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer hingen de twee bewoners (van 70 en 76 jaar) met hun hoofden uit het raam van hun brandende appartement. Zij konden niet meer langs de normale weg naar buiten en moesten door de brandweer met een hoogwerker naar beneden worden gebracht. Zij hadden veel rook ingeademd en zijn met ademhalingsproblemen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in de keuken, die door de brand zwaar werd beschadigd. De rest van het appartement liep zware rook- en roetschade op. Tijdens de bluswerkzaamheden trof de brandweer in het appartement een vogel aan die helaas door verstikking om het leven was gekomen.

Elf appartementen in het complex zijn uit voorzorg tijdelijk ontruimd. De ongeveer twintig -veelal oudere- bewoners zijn bij omwonenden en op het politiebureau opgevangen. Hun woningen zijn door de brandweer bemeten op gevaarlijke concentraties van rookgassen. Na deze meting zijn de woningen, met uitzondering van het brandadres, vrijgegeven en konden de bewoners weer terug.

De totale schade wordt geschat op € 60.000.