Ontruiming woningen vanwege aanwezigheid explosieve stof Mizarstraat Spijkenisse (video)

In de Mizarstraat in Spijkenisse zijn woensdagmiddag 14 woningen ontruimd vanwege aanwezigheid van explosieve stoffen. De hulpdiensten hebben GRIP 1 afgegeven.

Woensdagmiddag rond 15:00 uur heeft een bedreiging plaatsgevonden door een 33-jarige man uit Spijkenisse. Hij bedreigde met een vuurwapen een 38-jarige man. De man die dreigde is aangehouden door de politie, eveneens ook een 32-jarige vrouw uit Spijkenisse. In een woning aan de Mizarstraat zijn na de aanhouding explosieve stoffen aangetroffen, circa 50 gram TATP (Acetonperoxide, een zeer instabiele stof welke door hitte, wrijving, schokken of statische elektriciteit kan ontploffen) . Er is een ruime afzetting en de straat is afgesloten.

Het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie is ter plaatse in de Mizarstraat. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) is ter plaatse. Om de inzet door de hulpdiensten beter af te kunnen stemmen, is GRIP 1 afgekondigd. Experts zijn tot 's avonds laat bezig geweest met onderzoek en een plan van aanpak te maken.

Uiteindelijk is besloten om de stof zo min mogelijk te vervoeren en op het grasveld voor de flat de stoffen onschadelijk te maken. Een vrachtwagen heeft een grote hoeveelheid zand op het veld gekiept waar een gat in werd gegraven. Een man van de EODD heeft nadat de omgeving volledig veilig was afgezet, in een bompak het pakketje opgehaald uit de woning en in de zandberg gestopt.

Hier is het tot ontploffing gebracht waarna het gevaar was geweken. De bewoners konden omstreeks 23:30 uur terug naar hun woningen.

KeBR1r.jpg

Rh01a5.jpg

Blxr20.jpg

EZ8vca.jpg

bNRRYc.jpg

qRDSum.jpg

SHM73J.jpg

UXVAiD.jpg

FQqtf2.jpg

qwd9oN.jpg

qcxL7w.jpg

4wbnJ9.jpg

rZ7PGH.jpg