Ontruiming Bastion hotel na frituurpan in brand Amer Brielle (video)

Ontruiming Bastion hotel na frituurpan in brand Amer Brielle (video)

Zondagochtend rond de klok van kwart over een werd de brandweer opgeroepen voor een keukenbrand in het Bastion hotel aan de Amer in Brielle. Ter plaatse aangekomen bleek dat er een frituurpan in de brand stond. Die is door de brandweer geblust. 

Deze brand ging met nogal wat rook gepaard waardoor het ontruimingsalarm van het hotel afging. Hierdoor moesten de hotelgasten hun kamers verlaten en naar buiten toe gaan. Door medewerkers van het hotel werd er een kar met handdoeken neergezet zodat men zich enigszins kon opwarmen. Sommige gasten hadden niet veel kleding aan.

De brandweer heeft het gebouw onder ander geventileerd met de rookventilator. De brandweer verrichte diverse metingen op koolmonoxide in de kamers, de gangen en de lobby van het hotel. Toen er nog nauwelijks waardes werden gemeten mochten de hotelgasten na ruim een dik uur weer terug naar hun kamers. 

Er kwam nog een ambulance ter plaatse om enkele mensen na te kijken die mogelijk te lang in de rook hadden gestaan. Tevens kregen enkele kinderen een "troostbeertje" van de hulpverleners.