Onderzoek vermoorde Dagoberto Gil Rodriguez in Opsporing Verzocht

Onderzoek vermoorde Dagoberto Gil Rodriguez in Opsporing Verzocht

In de uitzending van dinsdag 9 december besteedt Opsporing Verzocht onder meer aandacht aan het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 58-jarige Colombiaan Dagoberto Gil Rodriguez. Het stoffelijk overschot werd op vrijdag 10 oktober jl. uit het water opgedoken in het ‘t Oeverbos in Vlaardingen. Het slachtoffer uit Capelle aan den IJssel was sinds 2 augustus vermist. Op 28 augustus deed zijn familie aangifte en startte de politie een uitgebreid onderzoek. Uit dat onderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer is gedood en dat zijn lichaam daarna is gedumpt in het water. Eind november hield de politie een vierde verdachte, een 69-jarige Rotterdammer, aan. Een 38-jarige vrouw uit Nieuwerkerk en twee Rotterdamse mannen van 25 en 29 jaar zaten al vast. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

In de uitzending wordt onder andere een compositie tekening getoond van de verdachte die (mogelijk) het slachtoffer heeft neergeschoten en is een reconstructie te zien van de laatste dagen van het slachtoffer en het misdrijf. Daarnaast wil de politie graag met mensen in contact komen die iets meer kunnen vertellen over het leven van Dagoberto Gil Rodgriduez danwel de toedracht van de moord.

Opsporing Verzocht is aanstaande dinsdag 9 december te zien op NPO 1, om 20.30 uur. De herhaling van het programma is op woensdagochtend op NPO 2, om 11.40 uur.