Onderzoek ongeregeldheden na protestmars van Feyenoord-aanhang

Onderzoek ongeregeldheden na protestmars van Feyenoord-aanhang

Vorige maand startten rechercheurs van de politie Eenheid Rotterdam een onderzoek naar de ongeregeldheden op zondag 21 februari voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-Roda JC. Van meerdere personen is door verzameld beeldmateriaal vastgesteld dat ze verdachte zijn van openlijk geweld. Een link naar het artikel van toen vindt U hier.

Op die dag vond voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord – Roda JC een demonstratie plaats door ontevreden Feyenoord supporters. Op last van de burgemeester, de hoofdofficier van justitie en de politiechef is een groep van 326 mensen tegengehouden en ingesloten om mogelijke ongeregeldheden te voorkomen.

Terwijl van deze demonstranten rond 16.30 uur één voor één de identiteit werd gecontroleerd, verzamelden zich in sector 2 in het stadion ter hoogte van de noodpoort een grote groep “supporters”. Zij zochten verbaal contact met de tegengehouden groep demonstranten. Het vermoeden bestond, dat deze tweede groep de noodpoort wilde openen.

Stewards belaagd
Stewards stelden zich op om dat te voorkomen. Omstreeks 16.45 uur pleegden mensen uit de groep binnen het stadion bij de noodpoort meerdere aanvallen op deze stewards. De stewards werden daarbij geslagen, geduwd en uitgescholden. Een van hen brak daarbij een vinger. De stewards werden rond 16.50 uur ontzet door de ME.

Onderzoek
Een rechercheteam van de eenheid Rotterdam onderzoekt het geweld en is bezig met identificatie van personen die er van verdacht worden dat ze zich schuldig hebben gemaakt maakten aan openlijk geweld. Momenteel worden de beelden van personen die als verdachte zijn aangemerkt op de interne communicatiemiddelen van de politie getoond. Mochten verdachten niet door politiemensen herkend worden, dan wordt hun beeltenis volgende week in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond getoond en op de internetsite van de politie geplaatst. Personen die bij de ongeregeldheden betrokken zijn geweest, kunnen zich natuurlijk te allen tijde vrijwillig melden.