Onderzoek naar grote brand in Schiedam

Onderzoek naar grote brand in Schiedam

Hulpdiensten zijn zondagochtend begonnen met het onderzoek naar de zeer grote brand zaterdag op zondagnacht op bedrijventerrein 's-Graveland in Schiedam. De Ringersstraat waar de brand ontstond op het bedrijventerrein blijft voorlopig voor verkeer afgesloten in verband met de nasleep van een grote brand die daar in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond.

Aan het begin van de nacht bleek in een bedrijfsverzamelgebouw brand te zijn uitgebroken. In het pand was onder andere een autoverhuurbedrijf gevestigd. De brandweer probeerde uitbreiding van de brand te voorkomen, maar kon vanwege risico's het pand niet in. Even later deed zich een explosie voor, waardoor een groot deel van de voorgevel uit het pand werd geslagen. Twee brandweermensen raakten lichtgewond en zijn vervoerd naar het ziekenhuis. Vermoedelijk ging het om een rookgasexplosie, waarbij verbrandingsgassen die zich in het pand hadden opgehoopt tot ontploffing kwamen. 

De 's-Gravelandseweg was een groot deel van de nacht afgesloten voor verkeer. Aan het eind van de nacht gaf de brandweer het sein brand meester. De brandweer heeft een klein deel van het pand kunnen redden. De Ringersstraat blijft voorlopig nog afgesloten voor onderzoek naar de brand.