Onderzoek naar grootschalige drugshandel leidt tot 11 aanhoudingen

In een grootschalig onderzoek naar de invoer van drugs via de havens van Rotterdam en Antwerpen zijn vorige week door de politie van Rotterdam, Noord-Holland en Amsterdam elf verdachten aangehouden, zo meldt de politie woensdagochtend. De politie deed 23 huiszoekingen, daarnaast werden twee bedrijfspanden en drie kluizen in banken onder de loep genomen.

Actiedag

De doorzoekingen werden in onze regio gedaan in Rotterdam en Barendrecht tijdens een actiedag: daarnaast werd ook in Almere, Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp onderzoek verricht.Tijdens de doorzoeking heeft de recherche ruim 300.000,- euro aan contant geld en 269 kilo cocaïne aangetroffen. In het onderzoek is naast beslag op het geld en de drugs ook beslag gelegd op 16 auto's, dure sieraden en een boot.

4200 kilo cocaïne

Het grote onderzoek kwam in gang na de vondst van 4200 cocaïne in de haven van Antwerpen eerder dit jaar: een gezamenlijke inzet van de eenheden uit Nederland leidde tot de aanhoudingen. In een bedrijfspand in Barendrecht zouden verborgen ruimtes worden ingebouwd in auto's om verboden middelen te transporteren, ook een medewerker van een rederij zou hebben bijgedragen aan de invoer van drugs en werd onder de loep genomen door de zeehavenpolitie.

Alle lopende onderzoeken zijn door het Openbaar Ministerie samengevoegd omdat alle aangehouden verdachten verband lijken te hebben tot één zaak. In afwachting van verder onderzoek zullen de verdachten achter slot en grendel blijven zitten.