Onderzoek na overlijden jongen op NS-station

Onderzoek na overlijden jongen op NS-station

De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding waarbij een persoon overleed en één zwaargewond raakte. De politie kreeg donderdagochtend rond 06.45 uur melding dat er iemand was aangereden door een intercity op NS-station Pr. Willem Alexander.

Ter plekke bleek dat er ook een tweede persoon was geraakt door de trein. Een 19-jarige man uit Oegstgeest is ter plekke overleden op de treinbaan. Een tweede slachtoffer, een 21-jarige man ook uit Oegstgeest, is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis voor de behandeling aan zijn verwondingen. De politie is direct begonnen met het verhoren van getuigen. Deze zijn op het politiebureau gehoord en aan hen is slachtofferhulp aangeboden.

Ook de verklaring van de treinbestuurder wordt meegenomen in het onderzoek. De technische recherche zoekt op het station naar sporen. Daartoe is het treinverkeer stilgelegd, evenals het metroverkeer. De metrobaan ligt een etage lager dan de treinbaan. De politie kijkt of ook camerabeelden kunnen worden gebruikt in het rechercheonderzoek. De politie onderzoekt de toedracht.