Onderzoek dodelijk schietincident in Opsporing Verzocht

Onderzoek dodelijk schietincident in Opsporing Verzocht

Het rechercheteam dat onderzoek verricht naar de gewelddadige dood van een 41-jarige man uit Utrecht zal op dinsdag 16 december in het tv-programma Opsporing Verzocht het publiek om informatie vragen.

Op dinsdag 19 november 2013 rond 08.05 uur werd door een buurtbewoner, het stoffelijk overschot van een man aangetroffen in de gang van een huis aan de Eschersingel in Utrecht. Uit onderzoek bleek het om de 41-jarige Altan Soysal te gaan. Het slachtoffer was door vuurwapengeweld om het leven gebracht. 

Naar aanleiding van het gewelddadig overlijden werd een rechercheteam geformeerd. Ondanks uitgebreid onderzoek heeft dit tot nu toe niet geleid tot het bekend worden van de identiteit van de daders en / of medeplegers.

Slachtoffer is in Rotterdam of omgeving geweest

Wel blijkt uit onderzoek, dat Altan Soysal op maandag 18 november 2013, de avond voordat hij om het leven is gebracht, in Rotterdam of omgeving is geweest. Hierna is hij zeer waarschijnlijk, alleen, naar Utrecht terug gereden. Tevens blijkt uit het onderzoek dat hij contact heeft gehad met ene "Chengis" of "Chengiz" en een zekere "Said Turk".

De politie wil graag met de mensen in contact komen, die Altan Soysal, die bewuste maandagavond 18 november 2013 hebben gezien en dan met name in de omgeving van Rotterdam. Tevens wil de politie graag in contact komen met de genoemde Chengis / Chengiz en Said Turk, maar ook met mensen die Altan Soysal vanuit Rotterdam of omgeving kennen.

Het tv-programma Opsporing Verzocht zal dinsdagavond 16 december om 22.20 uur bij NPO 1 aandacht besteden aan deze zaak.