Onderzoek afgerond ongeval NS-station Alexander

Onderzoek afgerond ongeval NS-station Alexander

Uit getuigenverhoor na aanleiding van het ongeval waarbij op Nieuwjaarsochtend een 19-jarige jongen het leven verloor en een 21-jarige jongen (beide uit Oegstgeest) is naar voren gekomen dat het hier een tragisch ongeval betreft.

Beide slachtoffers die uit een nabijgelegen discotheek kwamen en enkele vrienden, hadden onenigheid met een andere groep jongeren. De jongeren stonden tegenover elkaar op het spoor, ongeveer tien in totaal. Hierbij was er volgens de getuigen geen sprake van dat mensen achterna gezeten werden. Toen de trein eraan kwam, gingen de twee jongens niet op tijd weg van het betrokken spoor. Dit leidde ertoe dat de trein de twee aanreed.

Getuigen geven ook aan dat het ongeval niet het gevolg is van het duwen, slaan of een achtervolging van de slachtoffers. Het gewonde slachtoffer verklaarde namelijk, dat hij samen met de overleden jongen naar een onenigheid toe wilde gaan die verderop in het station plaatsvond. Vermoedelijk was hierdoor hun aandacht dusdanig afgeleid, dat ze de aankomende trein die nog heeft getoeterd, niet hebben gezien of hebben gehoord.

De politie gaat er vanuit dat de aanrijding een tragisch ongeval is en niet het gevolg is van een misdrijf. Omdat de politie snel ter plaatse was, zijn alle getuigen / betrokkenen die bij het incident aanwezig waren, staande gehouden en gehoord op het politiebureau. Het lichaam van de overleden jongen is overgedragen aan de familie.