Onderbuikgevoel agenten op Havenspoorpad Rotterdam levert vuurwapen en drugs op

Onderbuikgevoel agenten op Havenspoorpad Rotterdam levert vuurwapen en drugs op

Vier jongens die met een scooter lopen. Niet direct bijzonder maar agenten in de Rotterdamse wijk Pendrecht controleerden het kwartet toch. De opbrengst: een vuurwapen, drugs, munitie en ook werd er nog een beroving voorkomen. Agenten waren woensdagavond in burgerkleding bezig met een HIC-actie (een actie ter voorkoming van High Impact Crimes zoals overvallen en inbraken) . 

Ze zagen vier jongemannen lopen met een scooter op het Havenspoorpad. Zij riepen hun geüniformeerde collega's erbij die het viertal controleerden. Het ene tweetal had een afspraak met het andere tweetal om een scooter te kopen. De afspraak was in eerste instantie in een andere straat, maar de 'kopers' lokten de andere twee vervolgens met een smoes naar de donkere plek op het Havenspoorpad. De verkopers vertrouwden het niet helemaal, maar wisten niet goed wat te doen. Op dat moment kwam het viertal in het vizier van de onherkenbare agenten. 

Een van de 'kopers' had een vuurwapen op zak, mogelijk om de scooter niet veel later te roven. De twee kopers, Rotterdammers van 17 en 22 jaar, zijn aangehouden. Door de vuurwapenvondst werd een huiszoeking gedaan. Daarbij zijn diverse kogelpatronen, pillen en een hoeveelheid harddrugs aangetroffen.