Ondanks slecht weer zeer geslaagde open dag brandweer Maassluis

Zaterdag heeft er in Maassluis een druk bezochte Open Dag / Veiligheidsmarkt bij de brandweerkazerne plaatsgevonden.

Omstreeks 10:00 uur is de Open Dag geopend door burgemeester Edo Haan. De Open Dag duurde van 10:00 uur tot 16:00 uur op de brandweerkazerne aan de Elektraweg 3 in Maassluis. Gedurende de dag werden er verschillende demonstratie gegeven door de brandweer, onder andere leden van het Hoogtereddingsteam van de Gezamenlijke Brandweer hebben laten zien wanneer zij worden ingezet en hoe zij te werk gaan. En werd getoond hoe een blusrobot zich voortbeweegd en een drone vliegt.

Voor jong en oud was het een groot spektakel om te zien hoe de brandweer hun procedure liet zien, vanaf het moment dat er een melding van een gebouwbrand binnen komt, tot aan het daadwerkelijk blussen toe. Verder konden kinderen ervaren hoe het is om te blussen zoals de brandweer en werden diverse scenario's demonstreerd, van gevaarlijke situaties in huis tot wat je absoluut niet moet doen bij een vlam in de pan.

Binnen in de kazerne was een Veiligheidsmarkt waar diverse partijen met kraampjes stonden met informatie. Onder andere Politie Eenheid Rotterdam, Burgernet, Brandwondenstichting, (Brand) Veilig Leven, Team Brandonderzoek van de brandweer, Buurtpreventie, Handhaving en Toezicht, Stedin met een "hennep-container" en een Escaperoom over cybercrime waren van de partij.

De meeste activiteiten waren voornamelijk buiten, ondanks het redelijk slechte weer en vele regen werd de Open Dag de gehele dag door druk bezocht.

 

MeN4Fx.jpg

8M0e5n.jpg

vn7jK6.jpg

bJ4Oxu.jpg

jfpo3v.jpg

2rAZVI.jpg

jlvw99.jpg

vvBm3y.jpg

pI01OK.jpg

LtNEIi.jpg

gL0C0K.jpg

LdQqOv.jpg

FS14gM.jpg

gwuwIz.jpg