Onbekende veroorzaakt oliespoor

Onbekende veroorzaakt oliespoor

Even voor half zes zaterdagmiddag werd de brandweer opgeroepen voor een hulpverlening aan de Ziedewijdsebaan. Bij het inmelden werd al duidelijk dat het zou gaan op een oliespoor op de kruising Ziedwijdsebaan met de Leedeweg.

Ter plaatse troffen de brandweerlieden inderdaad een groot oliespoor aan. Men is direct begonnen om de gladde weg rondom derotonde schoon te spuiten. De politie inventariseerde inmiddels de lengte van het oliespoor. De politie constateerde dat het oliespoor, over een lengte van circa 1 kilometer, over de Noldijk richting Ridderkerk liep.

De brandweer is anderhalf uur bezig geweest om de gladde oliesporen te verwijderen. Hierna is het incident overgedragen aan een salvagebedrijf. Het salvagebedrijf zal het gehele wegdek grondig reinigen met daarvoor gespecialiseerde voertuigen.

Gedurende de brandweerinzet is de Ziedwijdsebaan richting de Leedeweg afgesloten geweest. Twee bestuurders die de afzetting negeerde en in tegengestelde richting op de rotonde reden kregen een waarschuwing van de agenten. Onbekend is nog wie het oliespoor heeft veroorzaakt.