Omstander redt beschonken man uit het water van de Parkhaven in Rotterdam

Omstander redt beschonken man uit het water van de Parkhaven in Rotterdam

Vrijdagochtend is een 25-jarige man uit het water van de Parkhaven in Rotterdam gered door een voorbijganger en een politieman.

Redding
De man was onder invloed van alcohol en viel van de sluis in het water. Twee dames zagen dit gebeuren en spraken een automobilist aan. Die aarzelde niet en sprong de drenkeling na. Hij kreeg hem echter niet uit het water. Omdat het incident ter hoogte van het politiebureau van de Zeehavenpolitie gebeurde kon een politieman snel een overlevingspak aantrekken en de twee te hulp schieten.

Held
Uiteindelijk zijn alle drie door de brandweer uit het water geholpen en de drenkeling is overgebracht naar een ziekenhuis. De redder is in goede gezondheid door de politie naar huis gebracht. Misschien kan hij zich de eerste held van het jaar noemen.

Nieuwjaarstoespraak Burgemeester Aboutaleb
Vandaag is tijdens de nieuwjaarstoespraak van de Rotterdamse Burgemeester Aboutaleb, de 28-jarige Rotterdammer Natalino Nunes in het zonnetje gezet.Op Nieuwjaarsdag bedacht hij zich geen moment en sprong een drenkeling achterna in het water van de Parkhaven in Rotterdam. In samenwerking met de hulpdiensten zijn de personen uit het water geholpen en is de drenkeling overgebracht naar het ziekenhuis. De 28-jarige Natalino Nunes kan zich met recht de eerste held van het jaar noemen!