Omstander grijpt straatrover na achtervolging Samuel Esmeijerplein Rotterdam

Omstander grijpt straatrover na achtervolging Samuel Esmeijerplein Rotterdam

Afgelopen donderdagmiddag werd een oudere vrouw op het winkelcentrum aan het Samuel Esmeijerplein op ruwe wijze beroofd van haar gouden ketting. De vrouw kwam hierbij ten val en liep enkele schaafwonden op. Omstanders zagen dit voorval gebeuren en bedachten zich geen moment. Direct gingen zij achter de dader aan en belden 112. 

Inmiddels waren ook agenten met meerdere eenheden onderweg naar de locatie van de achtervolgende melder. Aanrijdend kregen agenten de informatie van de meldkamer dat de melder de verdachte inmiddels beet had nabij de Waghemakerestraat, maar dat er een hoop geschreeuw op de achtergrond te horen was. Toch had de verdachte had zich los kunnen rukken, was het water in gevlucht en had de melder bedreigd hem wat aan te doen als hij hem achterna zou komen.

Bij het zien van de agenten klom de verdachte echter direct uit het water en ging met zijn armen gespreid op de grond liggen. Vluchten was ook niet meer mogelijk en bovendien was hij compleet uitgeput. Misselijk door het slootwater en met een nat pak werd de verdachte geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Het vervoer naar bureau verliep helaas niet even soepel als normaal. Onderweg braakte de verdachte namelijk een complete lading slootwater met kroos uit.