Omgekomen motoragent vermoedelijk opzettelijk aangereden door vrachtwagenchauffeur

De 45-jarige vrachtwagenchauffeur die woensdag is aangehouden na het ongeluk waarbij de 47-jarige motoragent Arno om het leven kwam blijft twee weken langer vast zitten, zo meldt het Openbaar Ministerie. De politieman kwam om het leven op de Waalhavenweg nadat hij werd aangereden door een vrachtwagen, deze reed na het ongeluk door.

Het Openbaar Ministerie meldt dat de officier van justitie de aangehouden verdachte verdenkt van doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval. Een groot opsporingsteam uit Zeeland-West-Brabant is ingezet om de exacte toedracht van het incident te achterhalen, dit onderzoek is nog in volle gang. Uit de eerste aanwijzingen in het onderzoek blijkt dat de aangehouden verdachte met opzet de motoragent heeft aangereden en vervolgens bewust is doorgereden.

Al snel werd duidelijk dat de aangehouden vrachtwagenchauffeur eerder betrokken is geweest bij een aanrijding met een motoragent, hij verloor hierbij een arm. Vorig jaar werd op 13 juli een 79-jarige vrouw aangereden door de vrachtwagenchauffeur in Westvoorne, zij kwam hierbij om het leven.De politie roept nog steeds op getuigen zich te melden.

Lees ook: Steunbetuigingen na dodelijk ongeval met motoragent (47)

 

fHvYsk.jpg

vvIcdJ.jpg0uB6nI.jpg