OM eist 12 jaar cel en TBS voor doodrijden motoragent Arno

12 jaar cel en TBS met dwangverpleging is de eis vandaag van het Openbaar Ministerie voor de veroorzaker van het fatale ongeval waarbij motoragent Arno om het leven kwam op 7 juli 2021.

Het gebeurde woensdagochtend 7 juli 2021 toen de 47-jarige vrachtwagenchauffeur Willem M. uit Melissant vracht moest uitleveren in het Waalhavengebied in Rotterdam. De motoragent gaf een volgteken waarop de truck vaart minderde, en vervolgens weer gas gaf en de motoragent aanreed van achteren. Hij sleurde de motoragent honderden meters mee onder de truck. Agent Arno overleefde dit tragisch ongeval niet. 

Na het ongeval reed de truckchauffeur door naar zijn losadres, waarna hij huiswaarts ging. Daar is de man aangehouden door de politie. Na de vele onderzoeken die volgde, heeft het OM laten weten dat de motoragent opzettelijk is aangereden. De verdachte koesterde een diep wantrouwen tegen de overheid. Hij was ook eerder al eens betrokken bij een ongeval, waar ook een motoragent bij betrokken was en een arm moest missen. Het gaf de verdachte een gevoel dat de politie hem steeds moest hebben en zijn familiebedrijf kapot wilde maken. Ook hier zijn onderzoeken op losgelaten, deze aantijgingen van verdachte zijn ongegrond. Er zijn geen extra controles aan het licht gekomen.

De verdachte bleek ten tijde van het ongeval in de Waalhaven diverse stoornissen te hebben en verminderd toerekeningsvatbaar. Het OM vindt dat de straf passend is voor de verdachte, met een langdurige gevangenisstraf. De vrachtwagen werd gebruikt als 'wapen' tegen motoragent Arno.

Buiten de opgelegde straf wil het OM een rijontzegging voor de duur van 10 jaar en ook een beroepsverbod van 5 jaar. Dit gezien de ernst van de feiten en de stoornissen van de verdachte.