Officiële ingebruikname nieuwe generatie tankautospuiten VRR

Officiële ingebruikname nieuwe generatie tankautospuiten VRR

De brandweerkazerne in Zwartewaal aan de Henry Fordstraat heeft zich dinsdagavond mogen verheugen met de komst van een nieuwe tankautospuit, de 63-3. Op zaterdag 19 juli nemen de blusgroepen Den Bommel, Dirksland, Goedereede en Sommelsdijk de eerste vier nieuwe tankautospuiten officieel in gebruik. Daarmee maakt de brandweer een start met het vervangen van de eerste serie van in totaal van 27 tankautospuiten en 10 combinatievoertuigen.

Directeur brandweer, Annemarie van Daalen, zal op 19 juli op de parkeerplaats van recreatiecentrum ‘De Staver’ in Sommelsdijk de sleutels overhandigen aan de vier blusgroepen. Ook de burgemeester van Goeree-Overflakkee, Ada Grootenboer-Dubbelman, zal bij deze overdracht aanwezig zijn om de blusgroepen te feliciteren. De hele serie tankautospuiten wordt voor juli 2015 binnen de regio Rotterdam-Rijnmond vervangen. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) heeft gekozen voor drie soorten nieuwe voertuigen: een standaard tankautospuit, een slagkracht tankautospuit en een combinatievoertuig. 

De standaard tankautospuit en de slagkracht-tankautospuit verschillen slechts van elkaar in bepakking. Het combivoertuig  is een combinatie van een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig. In de nieuwe voertuigen zitten veel nieuwe technische snufjes en het meest moderne redgereedschap om de brandweertaken in de gemeenten professioneel te kunnen uitvoeren.