Oefeningen Port Defender in de Rotterdamse haven

Oefeningen Port Defender in de Rotterdamse haven

Dinsdag hebben diverse veiligheids- en hulporganisatie's weer geoefend in de haven van Rotterdam. Een grote havenbeschermingsoefening waarbij de Marine, Politie, het Havenbedrijf Rotterdam en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gezamenlijk hebben opgetreden. De oefening, genaamd "Port Defender Rotterdam" duurt in totaal 3 dagen.

Langs de Wilhelminakade op de Kop van Zuid werden diverse scenario's geoefend. Special forces van het Korps Mariniers en de Dienst Speciale Interventies (DSI) bevrijden een door terroristen gekaapt schip met explosieven aan boord. Ook kregen marineduikers, mariniers van het Maritime Advanced Search Team (MAST) en militairen van de maritieme explosievenopruimingsdienst hun eigen uitdagingen voor de kiezen. De Nautische Mobiele Eenheid van de politie werd ingezet om een einde te maken aan een uit de hand gelopen betoging.

Doel
Het uiteindelijke doel is om met alle verschillende veiligheids- en hulporganisaties gezamenlijk te oefenen op het gebied van havenbescherming en daarmee de veiligheid in de haven op een hoog niveau te behouden.