Oefening

Oefening

Afgelopen woensdag 27 december heeft de Zwijndrechtse brandweer een locatie oefening gehouden op het Develsteincollege in Zwijndrecht.

Door een nog onbekende oorzaak was er brand ontstaan in 1 van de Studieruimtes van het Juniorcollege, hierdoor was één OMS melders geactiveerd.

Vervolgens werd de brandweer gealarmeerd die aanreed met de 402 en de 459. Door de GMC werd medegedeeld dat er ''daadwerkelijk'' brand zou woedde. Ter plaatse wordt de bemanning van de 1e tankautospuit opgewacht door een conciërge die hun weet te vertellen dat er 4 mensen 'vermist' zijn en dat er brand zou zijn op de 1e etage. Hierop schaalt de bevelvoeder van de 1e TS op naar 'middelbrand' en wordt de 2e TS + OvD opgeroepen.

Ondertussen is de 1e tankautospuit op verkenning gegaan en vindt al vrij snel de 1e slachtoffers. Inmiddels arriveert ook de 2e TS en kan de waterwinning worden opgebouwd. Als dat gedaan is wordt de bemanning van de 2e TS ingezet om het pand verder te gaan verkennen, op zoek naar meerdere slachtoffers. Al vrij snel daarna zijn alle slachtoffers gevonden, is de brand geblust en is de oefening afgerond. Ten slotte kreeg men nog een rondleiding door de school.