Noodverordening na autobranden in Vlaardingen

Noodverordening na autobranden in Vlaardingen

De gemeente Vlaardingen stelt 's nachts in heel de stad preventief fouilleren in om nieuwe autobranden te voorkomen. Ook mogen mensen dan niets bij zich hebben waarmee brand kan worden gesticht, dat het de burgemeester van Vlaardingen, Bert Blase, beslist.

Volgens de verordening kan de politie in heel Vlaardingen tussen 23.00 en 04.00 uur mensen staande houden en fouilleren om te kijken of ze verdachte spullen bij zich hebben, zoals brandbare en brandversnellende vloeistoffen, brandlonten, brandontstekers of molotovcocktails. Afgelopen weekend was het weer raak met autobranden in Vlaardingen. Afgelopen anderhalve jaar gingen al tientallen auto's in vlammen op.

De politie doet een oproep aan inwoners van Vlaardingen om opvallende zaken te melden.
Het Basisteam van de politie en de Districtsrecherche doen sindsdien onderzoek waarbij uitgebreide analyses worden gemaakt van oa de tijdstippen, locaties, soorten auto’s en werkwijzen. Er is extra aandacht  voor de locaties die uit de analyses naar voren komen en daarbij wordt nauw samengewerkt met toezichthouders van de gemeente. Uw hulp is ook van het grootste belang. Heeft u informatie? Bel 0900-8844, Ziet u een verdachte situatie? Bel dan gelijk 112.