Loeiende zwaailichten en sirenes klonken er dinsdagmiddag bij het stadhuis aan de Markt in Vlaardingen. Agenten deden een luide protestactie voor een betere pensioenregeling. Precies om 11:59 uur gingen voor een minuut lang de zwaailichten en sirenes aan.

De huidige vroegpensioenregeling voor mensen met een zwaar beroep loopt af. Agenten willen dat die regeling wordt verlengd. Daarom demonstreren ze bij gemeentehuizen in het land, omdat ze vinden dat burgemeesters zich moeten uitspreken voor de vroegpensioenregeling.

Er werd bewust gekozen om de actie bij het gemeentehuis te houden. "Burgemeesters hebben vaak het hoogste woord, maar blijven op dit vlak stil. Zij verwachten en vragen daarentegen ontzettend veel van de politie", meldt politievakbond ACP. Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen keek vanaf zijn balkon toe en stak een duim op naar de agenten. Daarna nodigde hij de agenten uit in zijn kantoor.

De actie wordt de komende weken iedere dinsdag herhaald als er geen nieuwe pensioensregeling komt. Iedere week wordt de actie met een minuut verlengd.

35bOEb.jpg

BCyjvD.jpg

WDMMia.jpg

2y01vi.jpg

0cXxCV.jpg

XWibiD.jpg