Op een weiland langs de Dordtsestraatweg in Barendrecht is een paard in een sloot terecht gekomen. De brandweer en andere betrokkenen zijn drie uur bezig geweest om het dier uit de sloot te bevrijden.

De brandweer werd rond 16:30 uur gealarmeerd. Na ongeveer een uur werd een tweede tankautospuit gealarmeerd, om meer brandweerpersoneel op locatie te krijgen. Verschillende mensen en de brandweer hebben verschillende pogingen gedaan om het paard uit de sloot te trekken. Dit gebeurde met onder andere brandweerslangen en touwen. Ook is het oppervlakte reddingsteam ingezet.

Een kraan van de brandweer kon niet langs de sloot komen om het paard uit het water te tillen. Na ongeveer twee├źneenhalf uur kwam een graafmachine met rupsbanden ter plaatse. Na drie uur is het paard uit de sloot getrokken. De graafmachine heeft de achterkant van het paard omhoog getild.

Het paard bleef nadat het op de kant gelegd was vrijwel roerloos in het gras liggen en was volledig uitgeput. Nadat het dier over de rug gerold werd, stond het op. Daarmee kwam de reddingsactie ten einde.

pUGWE1.jpg

zDbV1p.jpg

9R2qEA.jpg

ED90G3.jpg

JFbatW.jpg

5A5WPe.jpg