Op de Vlinderveen in Spijkenisse ligt een handgranaat op straat. Zeven woningen zijn ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is onderweg om het explosief onschadelijk te maken.

De melding kwam rond 3:30 uur binnen. Het team CBRN-Explosieven Veiligheid heeft ter plaatse onderzoek verricht waarna de EOD gealarmeerd werd. De EOD was rond 6:40 ter plaatse, waarna nogmaals werd onderzocht of het om een echt explosief ging. Dat bleek het geval. Een EOD'er heeft in bompak de granaat ontmanteld. De ontsteker is in het naastgelegen park met springstof tot ontploffing gebracht.

Een bewoonster meldde dat ze hoorde dat bij een buurvrouw was geprobeerd in te breken. Bij de woning waar de granaat lag, is een ruit van de voordeur gesneuveld. Het lijkt er dan ook sterk op dat geprobeerd is om de handgranaat naar binnen te gooien. Dat lukte niet, waardoor de granaat 'op scherp' op straat kwam te liggen. De pin een veiligheidshendel, die voorkomen dat het explosief afgaat, zitten niet meer aan de granaat. De forensische opsporing verricht verder onderzoek. 

TOyQA5.jpg

e9asmZ.jpg

8yCsH4.jpg

0oOuts.jpg

U1Auav.jpg

7EQuuQ.jpg

c1jSHT.jpg

vxU80U.jpg