De 51-jarige Minh Nghia V., ook wel ‘Lucky’ genoemd, is tot een gevangenisstraf van 30 jaar veroordeeld. Op 21 januari 2023 schoot hij op een parkeerplaats in Zwijndrecht op zijn ex-vriendin en schoonmoeder.

De 66-jarige schoonmoeder overleed direct aan haar verwondingen. Zijn 38-jarige ex-vriendin raakte zwaargewond. Zij zal vermoedelijk nooit volledig herstellen. Lucky sloeg na de schietpartij direct op de vlucht en kon weken uit handen blijven van de politie. Ruim een maand later werd hij aangehouden op de Kethelbrug in Schiedam.

V. Is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar, voor doodslag en poging tot moord. Lucky was er doelgericht op uit om het leven van zijn ex-vriendin te beëindigen, wat maakt dat hij veroordeeld kan worden voor poging tot moord. Hij leek er niet doelbewust op uit te zijn om zijn schoonmoeder om het leven te brengen. Zij probeerde in te grijpen toen Lucky het vuur opende. Daarom is sprake van poging tot moord op zijn ex-vriendin en doodslag op zijn schoonmoeder.

De gevangenisstraf van 30 jaar is de maximale straf die opgelegd kan worden voor doodslag. Opmerkelijk is dat V. de rechtbank meerdere keren gevraagd heeft om hem levenslang op te leggen. Volgens de rechtbank lijkt dit verzoek vooral voort te komen uit zijn pogingen om als slachtoffer gezien te worden. De rechtbank heeft niet de indruk gekregen dat de verdachte oprecht spijt heeft van zijn daden.

F928UP.jpg

bRYosE.jpg

nBOyiO.jpg

Kethelbrug Schiedam:

Qa7Z8j.jpg